Hur man väljer den bästa VPN-tjänsten för dina behov

Om du letar efter den bästa VPN för nerladdning eller iptv, integritet, kringgå censur, vistas Anonym på nätet, ta sig runt geografiska begränsningar, eller bara plats växling, du har en hel del förvirrande val. Fortsätt läsa så hjälper vi dig att välja rätt VPN för dig.

VPN, eller virtuella privata nätverk, är en snabb och enkel lösning för att göra din dator verkar komma från en annan plats. De åstadkommer detta genom att skapa ett virtuellt nätverk som dirigerar alla dina PC eller smartphones nätverkstrafik genom en krypterad tunnel och ut på andra sidan, vilket gör det verkar för världen att du är faktiskt i vilken plats VPN-servern är belägen. Detta kan hjälpa dig att kringgå geografiska begränsningar, undvika censurerar, eller hålla dig (relativt) anonym online.

Problemet är att det finns betyg för olika VPN-leverantörer där ute, och massor av olika anledningar att använda en-så som man väljer?
Känns inte som att läsa allt? Här är TL; DR version

Denna artikel har en hel del information, och du förmodligen bara vill installera en VPN så att du kan försöka titta på din favorit TV-program eller film på en streaming-tjänst på andra sidan av världen som orättvist har varit geografiskt begränsad, eller om du letar efter något th på kan skydda dig när du är torrenting.

Så här är våra bästa val och varför vi plockade dem:

ExpressVPN är vårt bästa val om du letar efter enkla, lättanvända klienter för varje Windows, Mac, Android, iPhone eller Linux, blixtrande snabba hastigheter som kan hantera torrenting eller förbipasserande geografiska begränsningar, och bara en allmänt trevlig upplevelse. De har en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti samt.
StrongVPN är ett utmärkt val om du letar efter blixtsnabba hastigheter, och en VPN som kan hantera torrenting och kringgå geografiska begränsningar. Klienterna är lite föråldrade i jämförelse, men eftersom det är en mindre känd tjänst är det ibland mindre sannolikt att blockeras. De har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.
TunnelBear är ett gediget val om du letar efter en snabb VPN-anslutning för att använda på kaféet-de har en begränsad gratis provperiod och låga priser, och medan de inte är riktigt lika kraftfull eller snabb, de har en riktigt trevlig service.

Igen, om din ‘ sett för en VPN till förbifartsleden begränsningarna, försök ute en om tjänsten över. De har alla fått billiga priser och en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du har inget att förlora. (Uppdatering: TunnelBear inte längre erbjuder en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti, men du kan fortfarande prova det gratis innan du betalar.)
Vad är virtuellt privat nätverk, och varför använder människor det?

Genom användning av programvara (och ibland på företags-och regeringsnivå, hårdvara) skapar en VPN ett virtualiserat nätverk mellan två fysiskt åtskilda nätverk.

VPN-användning, till exempel, tillåter en IBM-anställd att arbeta hemifrån i en förort i Chicago och få tillgång till företagets intranät som ligger i en byggnad i New York City, som om han hade rätt där på New York-kontorets nätverk. Samma teknik kan användas av konsumenterna för att överbrygga sina telefoner och bärbara datorer till sina hemnätverk så, medan på vägen, de kan säkert komma åt filer från sina hemdatorer.

VPN har andra användningsfall, dock. Eftersom de krypterar anslutningen kan användarna förhindra att andra ser de data de överför. Detta håller data säkra, särskilt på offentliga Wi-Fi-nätverk på platser som kaféer och flygplatser, vilket garanterar att ingen kan snoka din trafik och stjäla dina lösenord eller kreditkortsnummer.

Eftersom VPN dirigerar din trafik via ett annat nätverk kan du också få det att visas som om det kommer från en annan plats. Det innebär att om du är i Sydney, Australien, kan du göra din trafik verkar komma från New York City. Detta är användbart för vissa webbplatser som blockerar innehåll baserat på din plats (som Netflix). Det tillåter också vissa människor (vi tittar på dig, australier) måste ta itu med vansinnigt hög import skatter på programvara som ser dem betala två gånger (eller mer) vad amerikanska konsumenter betalar för samma produkter.